Amerika leent zich perfect voor een mooie camperreis. Met een eigen camper kun je tijdens jouw rondreis door Amerika gaan en staan waar je wilt. Bovendien heb je altijd een keuken, wc en douche bij je. Wel zo handig! Begin jouw roadtrip in een van de bruisende steden en ontdek de mooiste nationale parken. Benieuwd waar je goedkoop een camper kunt huren in Amerika? Hier vind je de beste tips voor het huren van een camper in Amerika, inclusief kosten en praktische informatie! Liever een auto huren? Check dan dit artikel met tips voor een auto huren in Amerika.
Tips voor het huren van een camper in Amerika inclusief kosten
Via welke partij kun je goedkoop een camper huren in Amerika?
Je kunt een camper in Amerika het beste huren via Travelhome, onderdeel van de ANWB. Inmiddels heb ik meerdere camperreizen naar Amerika geboekt en uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat Travelhome de fijnste en goedkoopste aanbieder is. Bij Travelhome boek je een pakketreis dat meestal inclusief de volgende onderdelen is: vliegtickets met bagage, camperhuur, de eerste en laatste hotelovernachting, de benodigde transfers en meer. Zo hoef je zelf nergens meer over na te denken en de prijsjes zijn heel fijn. Houd er rekening mee dat de kosten van het huren van een camper in Amerika natuurlijk wel omhoog schieten als je in de zomermaanden reist. Een andere goede optie voor camperhuur is World Wide Campers, waar je een camper losboekt. Dit is echter ook gewoon mogelijk bij Travelhome. Extra fijn in deze tijden: Travelhome is aangesloten bij de ANVR en de SGR.
→ Check hier alle camperreizen naar Amerika met Travelhome.
→ Of bekijk hier alle losse campers via World Wide Campers.

Voorbeelden van een te gekke camper rondreis door Amerika met Travelhome
Een 23-daagse reis door het zuidwesten van Amerika boek je al vanaf €2.639 per persoon inclusief een retourvlucht naar Los Angeles met ruimbagage, luchthavenbelastingen en toeslagen, een transfer van de luchthaven naar je hotel, een hotelovernachting bij aankomst in Los Angeles, 20 nachten camperhuur, 20 nachten op vooraf geserveerde campings, ongelimiteerd aantal kilometers, klaarmaakkosten, een VIP verzekering met een eigen risico van $1.000 per gebeurtenis, CO2-compensatie, reserveringskosten en calamiteitenfonds. Bovendien krijg je keukengerei, het beddengoed en wat handdoeken erbij.
Liever naar Florida? Dan boek je al een 15-daagse camperreis vanaf €1.219 per persoon inclusief een retourvlucht naar Orlando met ruimbagage, luchthavenbelastingen en toeslagen, een transfer van de luchthaven naar je hotel, een hotelovernachting bij aankomst in Orlando, 12 nachten camperhuur, 2.400 kilometer om vrij te rijden, klaarmaakkosten, VIP verzekering met een eigen risico van $1.000 per gebeurtenis, CO2-compensatie, reserveringskosten en calamiteitenfonds. Bovendien krijg je ook hier keukengerei, het beddengoed en wat handdoeken erbij.
Wat kun je verwachten van een camper?
In Amerika reizen ze vaak met enorme campers. Dat is aan het begin even wennen, maar gelukkig is het land ingesteld op grote voertuigen. In de camper heb je vaak een eigen wc, douche en keuken inclusief koelkast en oventje. Bovendien heb je in de meeste campers meerdere slaapplekken voor 2 tot 6 personen. Je kunt de camper bij de meeste campgrounds aansluiten op stroom, maar je hebt voor de zekerheid ook een generator. Verder krijg je keukengerei en beddengoed mee, hoewel dit ook vaak bijgekocht moet worden. Tot slot kun je kampeerstoeltjes en een kampeertafel huren. Zo heb je alles wat je nodig hebt voor een te gekke camper rondreis door Amerika!

Wat heb je nodig om een camper te huren in Amerika?
Voor het huren van een camper in Amerika heb je verplicht een creditcard nodig. Houd er ook rekening mee dat de creditcard op naam van de hoofdbestuurder staat, anders krijg je de camper niet mee. Bovendien wordt de creditcard gebruikt voor het betalen van de borg. De hoogte van de borg is afhankelijk van de camperverhuurder, maar zorg altijd dat je voldoende limiet hebt om de borg te kunnen betalen. In Amerika zul je echter nog veel vaker de creditcard moeten trekken, gezien je ook vaak met de creditcard bij benzinestations, campings en supermarkten moet betalen. Kun je jouw limiet niet verhogen? Dan is het ook mogelijk geld over te maken van je normale bankrekening naar de creditcard. Zo heb je extra te besteden!
Verder is een internationaal rijbewijs niet verplicht voor Amerika, maar sommige camperverhuurders kunnen hier wel om vragen. Daarom is het verstandig voor de zekerheid een internationaal rijbewijs mee te nemen, wat je heel gemakkelijk bij de ANWB regelt. Dit is vaak binnen een paar minuten in de winkel gefixt en het kost slechts een paar euro. Neem natuurlijk ook altijd je normale rijbewijs mee. Tot slot heb je natuurlijk een ESTA nodig om Amerika überhaupt binnen te komen. Een ESTA vraag je aan via de officiële website en het visum is 2 jaar geldig of tot het moment dat jouw paspoort verloopt.
Hoe oud moet je zijn om een camper te kunnen huren in Amerika?
De minimale leeftijd verschilt per verhuurder, maar vaak moet je 21 jaar zijn om een camper te mogen rijden en huren in Amerika. Houd er rekening mee dat vaak slechts 1 bestuurder is inbegrepen als je een camper gaat huren, ook als je een pakketreis boekt. Soms is het mogelijk om kosteloos een extra bestuurder toe te voegen, maar bij sommige verhuurders moet je hier extra voor betalen.
Waar moet je opletten als je een camper komt ophalen?
Eenmaal aangekomen bij de verhuurder (boek je een pakketreis via Travelhome, dan is de transfer van het hotel naar de verhuurder vaak inbegrepen) krijg je een instructiefilmpje te zien over de camper met alle basisinformatie. Daarnaast krijg je meestal een persoonlijke uitleg over de camper, waarbij alle onderdelen duidelijk aan bod komen. Het is verstandig om de camper te controleren op eventuele schade, ook als je all-in bent verzekerd. Zo voorkom je dat je niet verantwoordelijk bent voor schade die de camper al had. Geef duidelijk aan als je ergens schade ziet, controleer alle lampen en check de stand van de tank. Daarna is het tijd om het contract te tekenen en de borg te betalen.
→ Lees ook: dit is de ideale roadtrip door West-Amerika.

Campings in Amerika
In Amerika vind je tal van campings, welke variëren van basic tot luxe. De kosten van een kampeerplek in Amerika is dan ook afhankelijk van de locatie en de faciliteiten. Voor sommige campings moet je verplicht een reservering maken. Zeker als je op populaire campgrounds wilt slapen, bijvoorbeeld in de nationale parken, is een reservering maken erg verstandig. Doe dit op tijd, want sommige campgrounds zijn al maanden van tevoren volgeboekt. Gelukkig zijn er ook voldoende campgrounds die de regel ‘first comes, first served’ hanteren. Bovendien kent het land voldoende campings dat je gemakkelijk op de bonnefooi kunt reizen. Wel zo prettig als je graag flexibel bent!
Met de camper door grote steden?
Wil je met jouw camper een grote stad bezoeken? Dan is het een verstandig idee de camper te parkeren op een van de campgrounds net buiten de stad om vervolgens met het openbaar vervoer naar het centrum te gaan. Rijden door grote steden met een camper is niet altijd heel prettig. Bovendien kan parkeren dan lastig zijn. Veel campings bieden ook een eigen shuttleservice, waarbij je voor een fijn prijsje richting de stad kunt reizen.
Autorijden & parkeren in Amerika
Autorijden in Amerika is echt niet moeilijk. Ze rijden hier gewoon aan de rechterkant van de weg en de meeste wegen zijn lekker breed. Niet voor niets rijden de Amerikanen zelf vaak in grote auto’s. Houd er wel rekening mee dat je met een camper niet zo hard kan rijden als met een auto en daardoor ben je altijd wat langer onderweg. Gemiddeld rijd je 70 kilometer per uur en een camperreis is heel goed te doen als je gemiddeld 250 kilometer per dag aflegt. In de nationale parken en rondom de steden vind je vaak voldoende parkeervakken. Het voordeel van parkeren in Amerika is dat ook deze gigantische vakken hebben. Op veel plekken heb je zelfs speciale parkeerplaatsen die enkel bedoeld zijn voor campers.
De landsgrenzen oversteken?
Veel verhuurders staan het toe om de grens naar Canada kosteloos over te steken, andere verhuurders rekenen hier een extra fee voor. Daarnaast betaal je een kleine fee bij de douane om de grens over te gaan. Vaak moet van tevoren al aangeven dat je ook naar Canada wilt reizen, dus geef dit zo snel mogelijk aan. Wil je graag naar Mexico toe? Houd er dan rekening mee dat de meeste verhuurders dit niet toestaan. Doe je dit wel, dan ben je vaak niet verzekerd als er wat in Mexico gebeurt met de camper.
→ Lees ook: de ideale paklijst en checklist voor een vakantie naar Amerika.

Zo goedkoop mogelijk een camper huren in Amerika? Dit is de ideale tip!
Een camper huren in Amerika is nou eenmaal niet heel goedkoop, maar wist je dat er een hele goede manier is om behoorlijk wat kosten te besparen? Zo is het mogelijk om ook een wegbrengcamper te boeken. Elk jaar krijgen veel verhuurders een aantal nieuwe campers in Amerika en Canada, welke worden afgeleverd vanuit de fabriek. Deze campers moeten van de fabriek naar de verschillende verhuurlocaties worden gebracht, vanwaar ze natuurlijk verhuurd worden aan reizigers. De verhuurders hebben ieder jaar een goede deal waarbij je voor een heel zacht prijsje de gloednieuwe campers mag testen, waarbij je de camper wegbrengt van de fabriek naar een van de verhuurlocaties. Hiermee bespaar je vaak honderden euro’s per persoon. Vaak moet je binnen een x-aantal dagen bij een van de verhuurstations zijn, maar meestal mag je hier ongeveer 30 dagen over doen. Voldoende tijd om een uitgebreide roadtrip te maken!
Deze deals worden ieder jaar rond het voorjaar aangeboden, zo vlak voordat het hoogseizoen begint. Vaak is dit in februari en maart, waarbij je de camper vaak in november al kan boeken. Het is in februari en maart vaak wel erg koud in veel delen van Amerika, maar je bespaart hier enorm veel kosten mee. Overigens kun je de wegbrengcampers ook gewoon via Travelhome boeken, waarbij je wederom een pakketreis boekt. Dat is dan dus inclusief retourvlucht, camperhuur, transfers en 2 hotelovernachtingen. Voor een 25-daagse camperreis met als eindstation New York betaal je bijvoorbeeld slechts €1.179 per persoon. Op deze pagina vind je alle wegbrengacties van Travelhome.
→ Bekijk hier de huidige wegbrengcampers.

Bijkomende kosten tijdens het huren van een camper in Amerika
Houd rekening met alle bijkomende kosten als je een camper gaat huren in Amerika. Zo moet je natuurlijk ook nog budget opzij zetten voor benzine, hoewel dat een stuk goedkoper is dan in Nederland. Daarnaast vind je ook in Amerika wat tolwegen. Lang niet zoveel als in Europa, maar het kan zijn dat je er een aantal tegenkomt. De meeste tolwegen vind je in de staten Florida, New York, Texas, Illinois, New Jersey, Pennsylvania en in Oklahoma. Je kunt bij Google Maps ook voor de optie ‘tolwegen vermijden’ kiezen, waarbij je dus nooit op een tolweg komt en dus ook weer wat kosten bespaart. Andere bijkomende kosten bij het huren van een camper in Amerika kunnen zijn: een extra verzekering die het eigen risico volledig dekt, extra kilometers die je rijdt, alle extra’s die je boekt zoals navigatie en eventuele transfers.
Heb jij nog vragen over het goedkoop huren van een camper in Amerika? Of heb je zelf nog goede tips voor een camper rondreis door Amerika? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder! Of keer terug naar al mijn artikelen over Amerika voor meer inspiratie.
Heb jij nog vragen over het goedkoop huren van een camper in Amerika?
Dit vind je misschien ook leuk:
- Dit zijn de leukste highlights van New York + dagplanning.
- De beste tips voor het Death Valley National Park.
- Bucketlist: een helikoptervlucht boven de Grand Canyon!