Laatste update: 18 maart 2023.
Wat is handig om mee te nemen naar Thailand? En wat is een fijne checklist voor vertrek? Nadat ik zelf 5 keer in Thailand ben geweest, heb ik voor jullie de ultieme checklist en inpaklijst voor een vakantie naar Thailand opgesteld. Zo vergeet je niks en ga je goed voorbereid op pad. En hoewel je in Thailand zelf ook vrijwel alles kan kopen, is het wel zo fijn de essentiële zaken bij je te hebben. In dit artikel volgt eerst een handige checklist, daarna vind je de ultieme paklijst voor Thailand.


Een handige checklist voor een vakantie naar Thailand
Kies je voor een retourtje?
De meeste reizigers kiezen voor een retourtje Bangkok, maar wist je dat je ook van en naar Phuket kan vliegen? Dit is, naast die van Bangkok, de enige luchthaven waar intercontinentale vluchten vertrekken en landen. Mocht je op Bangkok heen vliegen en terug vanaf Phuket, dan hoef je na een bezoek aan de Thaise eilanden niet helemaal terug te reizen naar Bangkok. Dit kan praktisch gezien dus handiger zijn. Kies je voor deze optie, dan dien je 2 enkeltjes te kopen. Dit is meestal iets duurder, maar ook niet altijd. Kijk daarvoor even op Skyscanner en vergeet niet te checken of de ruimbagage is inbegrepen.
→ Lees ook: tips voor het vinden van goedkope vliegtickets.
Langer dan 30 dagen in Thailand? Regel een visum!
Ga je langer dan 30 dagen naar Thailand toe? Dan moet je van tevoren een visum aanvragen, wat je tegenwoordig via deze officiële website doet. Ga je korter dan 30 dagen? Dan krijg je een gratis visum bij aankomst en dus hoef je niets te regelen. Wel moet je vaak een uitreisticket laten zien, zodat ze zeker weten dat je binnen die 30 dagen weer het land verlaat. Handig om rekening mee te houden!

Bepaal alvast de globale route
Natuurlijk is het leuk om op de bonnefooi te reizen, maar het is wel goed om alvast de globale route te weten. Sowieso is dit handig in verband met het boeken van eventuele binnenlandse vluchten en treinen. Zo is de trein van Bangkok naar Chiang Mai vaak (ver) van tevoren uitverkocht. En hoewel binnenlandse vluchten echt niet duur zijn, lopen de prijzen natuurlijk op een gegeven moment wel op. Meer informatie over de kosten in Thailand lees je in mijn uitgebreide artikel daarover. Ben je op zoek naar een leuke route? Check dan m’n ideale rondreis door Thailand voor 3 weken. Ben je al vaker in Thailand geweest of vind je het juist leuk om wat meer off the beaten track te reizen? Dan is deze alternatieve reisroute door Zuid-Thailand 100% de moeite waard.
Vraag een internationaal rijbewijs aan
Ben je van plan een scooter en/of een auto te huren in Thailand? Dan is een internationaal rijbewijs verplicht in Thailand. De politie controleert regelmatig in Thailand, dus zonder internationaal rijbewijs reizen is niet verstandig. Houd er ook rekening mee dat de scooters in Thailand allemaal een vermogen van een motor hebben. Daarom moet je officieel een motorrijbewijs hebben. Heb je dit niet? Dan riskeer je niet alleen een boete, maar tijdens een ongeluk ben je ook niet verzekerd. Van plan een auto te huren? Check dan al mijn tips voor een auto huren in Thailand.
Download handige apps
Zorg dat je van tevoren Google Maps hebt gedownload en dat je daarbij ook de kaart van Thailand hebt gedownload met wifi. Zo kan je de kaart ter plekke altijd gebruiken, ook als je geen internetverbinding hebt. Wel zo handig! Zorg daarnaast dat je zowel Uber als Grab op je telefoon hebt staan. Via deze apps kan je heel goedkoop een taxi bestellen. De apps zijn echter ook goed voor je veiligheid, want alle chauffeurs worden getrackt. Bovendien betaal je automatisch, gezien je creditcard of pinpas aan de app is gekoppeld. Zo hoef je nooit meer cash te betalen aan het einde van je rit.


Inpaklijst Thailand: dit moet je meenemen
Hieronder vind je alle items die je mee moet nemen naar Thailand. Daarbij heb ik wel alle standaardspullen weggelaten, zoals kleding en toiletspullen. Wat je aan kleding en toiletartikelen meeneemt is immers heel persoonlijk. Goed om te weten: in Thailand kan je werkelijk overal jouw kleding laten wassen voor een paar euro. Zelfs in kleinere dorpen vind je wasserettes. Zet dus niet te veel op je inpaklijst voor Thailand, want je hebt lang niet zoveel nodig. Zorg in ieder geval dat je onderstaande items op je paklijst voor een vakantie naar Thailand hebt staan:
- Muggenspray met DEET.
- Een waterdichte rugzak of een regenhoes voor je tas.
- Regenhoes voor je camera.
- Een moneybelt.
- Sneldrooghanddoek.
- Snorkelset.
- Desinfecterende gel.
- Slaapmasker + oordopjes.
- Zonnebrandcrème en aftersun.
- Een goede regenjas.
- Powerbank met maximaal 20.000 mAh.
- Noise cancelling koptelefoon of oortjes.
- Een EHBO-kit.
- E-reader.
- Tekenpincet.
- Hervulbare waterfles.
- Wandelschoenen met voldoende grip.
- Slippers of sandalen.
- Sarong voor in tempels.
- Malariatabletten of een noodpakket indien nodig en/of gewenst.
- Rijbewijs + internationaal rijbewijs.
- Eventueel camera-apparatuur.
- Een duikbrevet als je deze hebt.
Een wereldstekker hoef je niet op je inpaklijst voor Thailand te zetten, gezien een Nederlandse stekker gewoon in het stopcontact past. Tijdens onze reizen door Thailand maken wij dan ook nooit gebruik van een wereldstekker. Reis je met een backpack? Lees dan alle tips voor het inpakken van een backpack. Tot slot is het niet nodig een klamboe mee te nemen naar Thailand. Een klamboe hangt altijd wel in een accommodatie als dit echt nodig is.
Heb jij nog vragen over bovenstaande paklijst voor Thailand? Of heb je zelf goede tips omtrent de checklist voor een vakantie naar Thailand? Laat het me zeker weten in een reactie hieronder! Of keer terug naar alle praktische tips voor Thailand om je goed voor te bereiden.
1 comment
Ben er 7 keer geweest en geen van bovenstaande zaken meegenomen 🙂